Sposób przygotowania:
Zupa fasolowa z kiełbasą i ziemniakami
Fasolę zalewamy wodą i pozostawiamy na całą noc do namoczenia. Warzywa myjemy, obieramy. Marchew kroimy w kostke.
Fasolę przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziela angielskie, lubczyk, marchew, pora i cebulę.
Gotujemy aż fasola będzie prawie miękka. Pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucamy do zupy.
Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni bez tłuszczu, następnie wrzucamy do zupy.
Gotujemy aż ziemniaki będa miękkie. Dodajemy przecier i przyprawy i zagotowujemy.
Smacznego :)
Fasolę przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziela angielskie, lubczyk, marchew, pora i cebulę.
Gotujemy aż fasola będzie prawie miękka. Pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucamy do zupy.
Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni bez tłuszczu, następnie wrzucamy do zupy.
Gotujemy aż ziemniaki będa miękkie. Dodajemy przecier i przyprawy i zagotowujemy.
Smacznego :)