Sposób przygotowania:
Zupa fasolowa zasmażana
Umytą fasolę zalać wodą i zagotować, pozostawić przynajmniej na 2 godziny. Połowę boczku zalać zimną wodą, dodać obrane warzywa i gotować do miękkości. Pozostały boczek pokroić w kostkę i zrumienić na oleju. Miękkie warzywa i boczek wyjąć z wywaru( boczek można pokroić i połączyć z miękką fasolą) Do wywaru z boczku wsypać fasolkę i ugotować do miękkości. Ze smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną ostrą papryką. Okrasić usmażonym boczkiem.
![Zupa fasolowa zasmażana Zupa fasolowa zasmażana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-fasolowa-zasmazana-244630.jpg)
![Zupa fasolowa zasmażana Zupa fasolowa zasmażana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-fasolowa-zasmazana-244631.jpg)
![Zupa fasolowa zasmażana Zupa fasolowa zasmażana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-fasolowa-zasmazana-244632.jpg)
![Zupa fasolowa zasmażana Zupa fasolowa zasmażana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-fasolowa-zasmazana-244633.jpg)