Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa fasolowa zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna i pożywna zupa fasolowa.

Zupa fasolowa zasmażana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa fasolowa zasmażana

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa zasmażana
Umytą fasolę zalać wodą i zagotować, pozostawić przynajmniej na 2 godziny. Połowę boczku zalać zimną wodą, dodać obrane warzywa i gotować do miękkości. Pozostały boczek pokroić w kostkę i zrumienić na oleju. Miękkie warzywa i boczek wyjąć z wywaru( boczek można pokroić i połączyć z miękką fasolą) Do wywaru z boczku wsypać fasolkę i ugotować do miękkości. Ze smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną ostrą papryką. Okrasić usmażonym boczkiem.
Zupa fasolowa zasmażana
Połowę wędzonego boczku ugotować z warzywami
Zupa fasolowa zasmażana
Pozostały boczek pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju
Zupa fasolowa zasmażana
Fasolkę wsypać do wywaru z boczku i ugotować do miękkości
Zupa fasolowa zasmażana
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę połączyć z zupą

Tagi:

fasola