Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa Eli z łazankamiprzygotowanie wywaru warzywnego

Marchewki, pietruszkę i seler obrać, opłukać i włożyć do garnka.
przygotowanie wywaru warzywnego cd

Liście laurowe i ziele angielskie włożyć do garnka z jarzyną, wlać wodę, posolić i ugotować wywar.
przygotowanie zupy

Grzyby zalać gorącą wodą i moczyć 2 godziny. Ugotować grzyby w wodzie w której się moczyły. Ugotowane grzyby pokroić.
przygotowanie zupy cd

Cebule obrać i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić połowę masła, dodać grzyby, cebulę i usmażyć. Grzyby z cebulą dodać do wywaru warzywnego, wlać wywar z gotowania grzybów i gotować pół godziny.
Z reszty masła i mąki zrobić zasmażkę i dodać do zupy. Śmietanę zahartować gorącą zupą i wlać do zupy. Zupę doprawić pieprzem do smaku. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Zupę podawać z makaronem. Smacznego!