Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa Eli z łazankamiprzygotowanie wywaru warzywnego
![Zupa grzybowa Eli z łazankami Zupa grzybowa Eli z łazankami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-grzybowa-eli-z-lazankami-528538.jpg)
Marchewki, pietruszkę i seler obrać, opłukać i włożyć do garnka.
przygotowanie wywaru warzywnego cd
![Zupa grzybowa Eli z łazankami Zupa grzybowa Eli z łazankami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-grzybowa-eli-z-lazankami-528539.jpg)
Liście laurowe i ziele angielskie włożyć do garnka z jarzyną, wlać wodę, posolić i ugotować wywar.
przygotowanie zupy
![Zupa grzybowa Eli z łazankami Zupa grzybowa Eli z łazankami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-grzybowa-eli-z-lazankami-528540.jpg)
Grzyby zalać gorącą wodą i moczyć 2 godziny. Ugotować grzyby w wodzie w której się moczyły. Ugotowane grzyby pokroić.
przygotowanie zupy cd
![Zupa grzybowa Eli z łazankami Zupa grzybowa Eli z łazankami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-grzybowa-eli-z-lazankami-528541.jpg)
Cebule obrać i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić połowę masła, dodać grzyby, cebulę i usmażyć. Grzyby z cebulą dodać do wywaru warzywnego, wlać wywar z gotowania grzybów i gotować pół godziny.
Z reszty masła i mąki zrobić zasmażkę i dodać do zupy. Śmietanę zahartować gorącą zupą i wlać do zupy. Zupę doprawić pieprzem do smaku. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Zupę podawać z makaronem. Smacznego!