Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa grzybowa jarska

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Grzyby umyć i moczyć w wodzie 1 godz. Marchewkę, pietruszkę, seler oraz por oczyścić i

Zupa grzybowa jarska

Składniki:

Zupa grzybowa jarska

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa jarska
Grzyby umyć i moczyć w wodzie 1 godz. Marchewkę, pietruszkę, seler oraz por oczyścić i opłukać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na margarynie. Grzyby oraz włoszczyznę zalać 5 szklankami wrzątku, dodać cebulę, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie, gotować 30 min i przecedzić. Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Włożyć masło i wymieszać. Zupę podawać w bulionówkach, posypaną natką, z dodatkiem pasztecików. Do każdej bulionówki można włożyć po łyżce kwaśnej śmietany.