anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Zupa grzybowa wigilijna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa grzybowa wigilijna jest bardzo aromatyczną u delikatna, cały często ją robię ale w wigilię smakuje wyjątkowo.

Zupa grzybowa wigilijna

Składniki:

Zupa grzybowa wigilijna

 

  • 400 g grzybów leśnych (prawdziwki, podgrzybki)
  • 2 łyżki masła
  • 2 l wody
  • 2 garści makaronu świderki
  • 1 marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • 1/2 cebuli
  • 2 kostki rosołowe
  • Wegeta
  • 2 łyżki śmietany

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa wigilijna
Wodę wlać do garnka, dodać pokrojoną w słupki marchew i pietruszkę. Cebulę pokroić w kostkę, dodać kostki rosołowe i grzyby pokrojone w kostkę, ja użyłam zasmażonych i zamrożonych. Gotować około 30 minut, następnie doprawić do smaku dodać makaron i masło i gotować jeszcze około 6 minut, zabielić śmietana i zagotować.