Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Zupa grzybowa z jarzynami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łatwa w przygotowaniu jesienna zupka. Ze względu na zawartość mięsa i warzyw bardzo sycąca. Polecam serdecznie :)

Zupa grzybowa z jarzynami

Składniki:

Zupa grzybowa z jarzynami

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z jarzynami
Zaczynamy standardowo od umycia mięsa. Wkładamy do garnka z zimną wodą i gotujemy około 30 minut na małym ogniu z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Zlewamy szumowiny.

Dodajemy oczyszone, opłukane grzyby. Obrane i pokrojone w kostkę warzywa dodajemy do wywaru mięsnego. Całość gotujemy na małym ogniu około godzinkę.

Mięso wyjmujemy, rozdrabniamy, wrzucamy z powrotem do garnka. Doprawiamy do smaku.