misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 678]

Zupa grzybowa z kurkami i kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo aromatyczna zupa grzybowa. Doskonały pomysł dla miłośników grzybów. Wspomnienie minionego lata

Zupa grzybowa z kurkami i kaszą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa grzybowa z kurkami i kaszą

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z kurkami i kaszą
Na patelni na jednej łyżce masła przesmażamy kurki. Dodajemy do nich gałązkę rozmarynu oraz "kulkę" jałowca.

Na dwóch łyżkach masła przesmażamy drobno pokrojone grzyby (ja moje pokroiłam drobno przed zamrożeniem). Zalewamy je rosołem drobiowym, dodajemy liść laurowy angielskie ziele i "kulkę" jałowca. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez około 30 minut. Następnie do zupy dodajemy kaszę jęczmienną i gotujemy ją do miękkości. Gdy kasza napęcznieje do zupy dodajemy przesmażone wcześniej kurki.

Tak przygotowaną podajemy.
Zupa grzybowa z kurkami i kaszą
Drobno pokrojone leśne grzyby przesmażamy na maśle
Zupa grzybowa z kurkami i kaszą
Kurki przesmażam na maśle z dodatkiem gałązki rozmarynu i kulką jałowca
Zupa grzybowa z kurkami i kaszą
Następnie do zupy dodajemy kaszę jęczmienną i gotujemy ją do miękkości.
Zupa grzybowa z kurkami i kaszą
Gdy kasza napęcznieje do zupy dodajemy przesmażone wcześniej kurki