Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z kurkami i kaszą
Na patelni na jednej łyżce masła przesmażamy kurki. Dodajemy do nich gałązkę rozmarynu oraz "kulkę" jałowca.
Na dwóch łyżkach masła przesmażamy drobno pokrojone grzyby (ja moje pokroiłam drobno przed zamrożeniem). Zalewamy je rosołem drobiowym, dodajemy liść laurowy angielskie ziele i "kulkę" jałowca. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez około 30 minut. Następnie do zupy dodajemy kaszę jęczmienną i gotujemy ją do miękkości. Gdy kasza napęcznieje do zupy dodajemy przesmażone wcześniej kurki.
Tak przygotowaną podajemy.
Na dwóch łyżkach masła przesmażamy drobno pokrojone grzyby (ja moje pokroiłam drobno przed zamrożeniem). Zalewamy je rosołem drobiowym, dodajemy liść laurowy angielskie ziele i "kulkę" jałowca. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez około 30 minut. Następnie do zupy dodajemy kaszę jęczmienną i gotujemy ją do miękkości. Gdy kasza napęcznieje do zupy dodajemy przesmażone wcześniej kurki.
Tak przygotowaną podajemy.