Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Zupa grzybowa z pieczonym czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa dla całej rodziny.

Zupa grzybowa z pieczonym czosnkiem

Składniki:

Zupa grzybowa z pieczonym czosnkiem

 

  • 3 łyżki masła
  • 40 dag. świeżych grzybów w plasterkach
  • 1 mała cebula, pokrojona w kostkę
  • 2 litry bulionu z kurczaka lub warzyw
  • 1 główka pieczonego czosnku
  • sok z ½ cytryny
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • Gałązki pietruszki do przybrania

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z pieczonym czosnkiem

Aby przygotować zupę grzybową z pieczonym czosnkiem:


odłóż kilka grzybów do dekoracji, resztę zeszklij razem z cebulą na maśle. Tymczasem
, doprowadź do wrzenia bulion. Do pieczarek dodaj sok z cytryny, pieczony czosnek i ugotowany bulion. Przed podaniem energicznie wymieszaj z kwaśną śmietaną i pokrojonymi w cienkie paski grzybkami.Udekoruj każdą miskę gałązką pietruszki. Smacznego!