Aga Z.

Aga Z.

Szef Kuchni
[Przepisów: 124]

Zupa grzybowa zabielana lub zasmażana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Zupa grzybowa zabielana lub zasmażana- dary lasu na talerzu

Zupa grzybowa zabielana lub zasmażana

Składniki:

Zupa grzybowa zabielana lub zasmażana

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa zabielana lub zasmażana
Grzyby namoczyć na kilka godzin w zimnej wodzie.Cebulę posiekać, ugotować z grzybami w wodzie, w której się moczyły grzyby. Włoszczyznę zalać wrzącą wodą, osolić i ugotować. Wywary przecedzić i połączyć. Grzyby pokroić w paseczki i włożyć do wywaru. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do zupy, zamieszać, zagotować. Doprawić do smaku. Podawać z łazankami, lanymi kluskami lub kaszą perłową. Zamiast podprawić śmietaną, można zupę zagęścić zasmażką z mąki i tłuszczu.