grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Zupa gulaszowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pozywna zupa ,rozgrzewajaca na chlodne dni ..i nie tylko

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

  • Kawalek miesa wolowego pokrojonego w kostke
  • 2 marchewki
  • kawaleczek selera
  • lyzka oleju
  • troche natki
  • ziemniaki
  • papryka w zalewie slodko -kwasnej-maly sloiczek
  • maka 2 duze lyzki
  • sol,pieprz,papryka wproszku slodka i ostra,ziele angielskie ,listek laurowy,cukier
  • keczup do smaku
  • przecier pomidorowy-2 lyzki
  • pieczarki-pare

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Do garnka na rozgrzany olej wrzucic mieso,posypac maka i podsmazyc az zbrazowieje.Wlac okolo1l wody,wlozyc przyprawy i gotowac az mieso bedzie prawie miekkie.Wrzucic teraz pokrojone w kosteczke marchew,seler,pieczarki i ziemniaki -zagotowac.Jak wszystko miekkie,dodac przecier i wlac sloczek papryki z zalewa,jesli jest w duzych kawalkach to pokroic i wszystko chwile pogotowac.Doprawic do smaku keczupem.Ma byc slodko-kwasna.Posypac natka. Do zupy mozna wrzucic tez zacierki.