pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Zupa gulaszowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszna zupa, babcia robi ja co niedzielę

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Mięso pokroic w kostkę. Marchewke i cebulę obrac i pokroic w plasterki. Papryke oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Pomidory rozdrobnić. W garnku zeszklić cebulę na małej ilości oleju. Wrzucić do tego mięso i obsmazyc aż uzyska brązowy kolor. Dodać marchew, zielona paprykę, pomidory, słodką i ostrą paprykę, pieprz, sól i zmiażdżony czosnek. Wymieszać wszystko i zalać bulionem i gotowac pod przykryciem przez godzinę. Przed podaniem dolać do tego śmietany.