Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa
Cebulę obieramy,kroimy w kostkę,do dużego rondla nalewamy ok.2 łyżek oleju , obsmażamy cebulę,gdy się lekko zrumieni dodajemy pokrojone w kostkę mięso,pokrojoną w kostkę paprykę,jarzyny obrane i pokrojone w plasterki, następnie pieczarki pokrojone też w plasterki,gdy mieso i jarzyny będą miękkie,dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę,dusimy ok.10 minut ,aż ziemniaki zmiękną ,wkruszamy kostkę rosoło Zupę gulaszową rozpuszczamy w 0,5 l zimnej wody , wlewamy do potrawy,gotujemy jeszcze ok.5 minut,dodajemy przprawy(jeśli trzeba) pieprz, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,dodajemy kukurydzę i fasolę z puszki ,posiekaną zieloną pietruszkę i gotowe,można doprawić w/g własnego smaku.Smacznego!!