wioletta4343

wioletta4343

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne i sycące danie jednogarnkowe

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

  • duża cebula
  • 0,5 kilo łopatki wieprzowej
  • 4 ziemniaki
  • 30dkg pieczarek
  • marchewka,pietruszka seler
  • 1 czerwona papryka
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • zupa gulaszowa w proszku lub 2 łyżki słodkiej
  • papryki,vegeta,pieprz , kostka rosołowa np. wołowa
  • 2 ząbki czosnku , zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Cebulę obieramy,kroimy w kostkę,do dużego rondla nalewamy ok.2 łyżek oleju , obsmażamy cebulę,gdy się lekko zrumieni dodajemy pokrojone w kostkę mięso,pokrojoną w kostkę paprykę,jarzyny obrane i pokrojone w plasterki, następnie pieczarki pokrojone też w plasterki,gdy mieso i jarzyny będą miękkie,dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę,dusimy ok.10 minut ,aż ziemniaki zmiękną ,wkruszamy kostkę rosoło Zupę gulaszową rozpuszczamy w 0,5 l zimnej wody , wlewamy do potrawy,gotujemy jeszcze ok.5 minut,dodajemy przprawy(jeśli trzeba) pieprz, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,dodajemy kukurydzę i fasolę z puszki ,posiekaną zieloną pietruszkę i gotowe,można doprawić w/g własnego smaku.Smacznego!!