Blondi

Blondi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Zupa gulaszowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa raczej na późną jesień, zimę i wczesną wiosnę... rozgrzewająca i syta :)

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Mięso pokroić w kostkę, opruszyć mąką i przesmażyć na gorącym tłuszczu, dodać cebulę pokrojoną w pióra i por w kostkę, podlać lekko wodą, dusić. Wrzucić zioła (uważać na tymianek- nie za dużo) W międzyczasie pokroić pieczarki na ćwiartki oraz paprykę w dużą kostkę i dodać do mięsa, posolić, dodać przyprawy...Marchewkę, seler, pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach i dodać do gara, zalać bulionem, wcisnąć ząbki czosnku i gotować na malym ogniu aż wszystko będzie miękkie.