anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Zupa gulaszowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Polecam, zupa smakuje wybornie.

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

  • 1.30 kg chudej wieprzowej łopatki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/4 selera
  • 1 listek laurowy
  • 1 por
  • 4 pieczarki
  • 4 cebule
  • 7 ziemniaków
  • 1 puszka
  • kukurydzy
  • 2 łyżki kucharka lub jarzynki
  • 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 litry wody
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
  • majeranek
  • 1 czubata łyżka mąki
  • 1 łyżka masła roślinnego

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę, dodać pokrojoną w talarki cebulę, pieczarki, przesmażyć wszystko 10 min na patelni, na maśle roślinnym. Dodać pokrojoną w kostkę marchew, listek laurowy, pora, startą pietruszkę i selera, smażyć jeszcze 5 min. Przełożyć do dużego garnka, zalać 2 litrami wody, gotować do miękkości. Gdy wszystko będzie miękkie, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i czosnek. Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, dodać odsączoną kukurydzę, koncentrat, pieprz, paprykę, majeranek, gotować jeszcze 7 min. Po tym czasie, mąkę rozrobić z zimną wodą, zaprawić zupę, gotować jeszcze 2 min. Zupa ma być pikantna, doprawić wg własnego smaku . Smacznego.