Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa
Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę, dodać pokrojoną w talarki cebulę, pieczarki, przesmażyć wszystko 10 min na patelni, na maśle roślinnym. Dodać pokrojoną w kostkę marchew, listek laurowy, pora, startą pietruszkę i selera, smażyć jeszcze 5 min. Przełożyć do dużego garnka, zalać 2 litrami wody, gotować do miękkości. Gdy wszystko będzie miękkie, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i czosnek. Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, dodać odsączoną kukurydzę, koncentrat, pieprz, paprykę, majeranek, gotować jeszcze 7 min. Po tym czasie, mąkę rozrobić z zimną wodą, zaprawić zupę, gotować jeszcze 2 min. Zupa ma być pikantna, doprawić wg własnego smaku . Smacznego.
Sarenka
AguchaZ
A.B.