Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa
* Mięso pokroić w drobne kawałki, przełożyć na patelnię, dodać olej i smażyć mieszając od czasu do czasu. ( Najpierw mięso wypuści soki, potem one wyparują i będzie się podsmażać). * W tym samym czasie obrać ziemniaki i marchewki, a następnie pokroić w kostkę i włożyć do garnka, w którym wszystko będzie się potem gotować. Dorzucić pokrojone w plastry pieczarki i groszek. * Do podsmażającego się mięska dodać pokrojoną w talarki cebulę i pokrojony czosnek. Chwilę poddusić. * Kiedy cebula zmięknie, przełożyć do garnka z warzywami, dodać przyprawy, koncentrat pomidorowy, zalać bulionem i przecierem pomidorowym. Jeśli jest za mało wody, dolać i dla smaku wsypać przyprawę w rodzaju jarzynki, vegety itp. * Gotować pod przykryciem ok. 40 minut, aż do miękkości mięsa. ^ Świetnie pasuje do zupy razowy chleb lub pszenne bułki
luna
http://domowegotowanie.bloog.pl/id,3926488,title,Gulaszowa,index.html