luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Zupa gulaszowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Bardzo pikantna zupa,ktora wysmienicie smakuje z bagietka lub chlebem.

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

  • ok.500 gram miesa wolowego
  • ok. 500 gram miesa wieprzowego
  • 2 czerwone papryki
  • 5 cebul
  • 1 cukinia
  • 5 marchewek
  • 300 gram pieczarek
  • 8 suszonych straczkow chilli
  • 2 liscie laurowe
  • bulion w proszku, vegeta, maggi,sol
  • 2 lyzki przecieru pomidorowego
  • 1 lyzka majeranku
  • tluszcz do smazenia miesa i zasmazki
  • maka pszenna

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Cebule obrac, pokroic w kostke i przysmazyc na rozgrzanym tluszczu, nastepnie dodac pokrojone w kostke mieso wolowe i wieprzowe, posolic i smazyc tak dlugo, az kawalki miesa nabiora koloru. Nastepnie zalac 3 szklankami goracej wody wymieszanej z 3 lyzkami bulionu.Straczki chilli zmiazdzyc i dodac razem z listkami laurowymi i przecierem pomidorowym do zupy. Zupe gotowac pod przykryciem ok.60 min. Po tym czasie dodac umyta i pokrojona na kawalki papryke i pokrojone w kostki marchewki, jesli trzeba dodac znowu goracej wody z bulionem-tak zeby jarzyny i mieso byly przykryte i dalej gotowac.Gdy marchewka i mieso beda miekkie dodac umyta i pokrojona w kostke cukinie. Pieczarki pokroic w plasterki, usmazyc i dodac do zupy. Gotowac jeszcze kilka minut. Calosc przyprawic i zagescic zasmazka zrobiona z maki i masla.