Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa
Cebule obrac, pokroic w kostke i przysmazyc na rozgrzanym tluszczu, nastepnie dodac pokrojone w kostke mieso wolowe i wieprzowe, posolic i smazyc tak dlugo, az kawalki miesa nabiora koloru. Nastepnie zalac 3 szklankami goracej wody wymieszanej z 3 lyzkami bulionu.Straczki chilli zmiazdzyc i dodac razem z listkami laurowymi i przecierem pomidorowym do zupy. Zupe gotowac pod przykryciem ok.60 min. Po tym czasie dodac umyta i pokrojona na kawalki papryke i pokrojone w kostki marchewki, jesli trzeba dodac znowu goracej wody z bulionem-tak zeby jarzyny i mieso byly przykryte i dalej gotowac.Gdy marchewka i mieso beda miekkie dodac umyta i pokrojona w kostke cukinie. Pieczarki pokroic w plasterki, usmazyc i dodac do zupy. Gotowac jeszcze kilka minut. Calosc przyprawic i zagescic zasmazka zrobiona z maki i masla.
Babciagramolka
msewka