Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa wg zewa
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wsypać słodką paprykę i chwilę ją smażyć. Wrzucić pokrojone mięso i smażyć do zrumienienia. Cebulę i marchew oraz ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ziemniaki oraz marchew zalać wodą. Do podsmażonego mięsa dodać pokrojoną cebulę i dalej chwilę smażyć. Zawartość patelni przełożyć do większego garnka, zalać bulionem oraz dodać liść i ziele i gotować mięso prawie do miękkości. Następnie dodać pokrojoną marchewkę, ziemniaki i paprykę oraz resztę przypraw i dalej gotować na małym ogniu. Kukurydzę, groszek i fasolę odsączyć ( fasolę opłukać ) i dodać do zupy. Potem dodać koncentrat i wszystko zagotować. W miarę potrzeby doprawić. Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią zupę po czym zagotować. Zupę podawać gorącą z pieczywem.
gusia1000
agnieszkalider
zewa
marietta