madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Zupa gulaszowa z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa kojarzy mi się z Francją, aromat prowansalskich ziół, mięciutkie mięso i warzywa. Bardzo rozgrzewające danie a jednocześnie latem też super smakuje :)

Zupa gulaszowa z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa gulaszowa z cukinią

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z cukinią
Mięso z łopatki wieprzowej myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w kostkę. Mięso przyprawiamy do smaku solą, mielonym pieprzem, mieloną papryką oraz ziołami prowansalskimi i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso z każdej strony. Przekładamy do garnka. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek drobno siekamy. Szklimy na oleju i dodajemy do mięsa. Do garnka wlewamy wodę, pomidory wraz z zalewą i dodajemy kostki rosołowe. Całość dusimy na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie wtedy dodajemy umytą i pokrojoną razem ze skórką w plasterki cukinię. Gotujemy aż cukinia też będzie miękka. W osobnym garnku gotujemy makaron w osolonej wodzie. Gdy cukinia też będzie miękka dodajemy ugotowany makaron i zaciągamy zupę mieszaniną wody z mąką. Doprawiamy do smaku. Można po nalaniu posypać posiekanymi świeżymi ziołami.
Zupa gulaszowa z cukinią
Mięso z przyprawami podsmażamy na rozgrzanym oleju
Zupa gulaszowa z cukinią
Szklimy pokrojoną cebulę z posiekanym czosnkiem
Zupa gulaszowa z cukinią
Do garnka wlewamy pomidory wraz z zalewą
Zupa gulaszowa z cukinią
Umytą cukinię z skórką kroimy w półplasterki