Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa z cukinią
wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Ziemniaki kroimy w kostkę, podobnie robimy z cukinią, marchewkę kroimy w cienkie talarki. Cebulę kroimy w drobną kostkę natomiast z pomidora ściągamy skórkę i niedbale kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i przesmażamy cebulkę, gdy się zrumieni dodajemy pomidory i smażymy do czasu, aż się całkiem rozpadną. Mięso oczyszczamy z błon i tłuszczy, a następnie kroimy w kostkę średniej wielkości. W szerokim garnku topimy jedną łyżkę margaryny i na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso – przesmażamy kilka minut, po czym wlewamy 1,5 litra wody, dodajemy łyżeczkę soli, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe – gotujemy 40 minut. Do ugotowanego mięsa dodajemy marchew i ziemniaki, gotujemy 10 minut, po czym dodajemy cukinię i ponownie gotujemy, Na sam koniec dodajemy przesmażone z cebulą pomidory i doprawiamy zupę do smaku