Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa (zimowa).
Mięso pokroić w kostkę, posypać solą i pieprzem, dosyć mocno podsmażyć na patelni, następnie dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Następnie mięso przełożyć do dużego garnka i zalać wodą tylko, aby zakryła mięso, dodajemy 2 liście laurowe i gotujemy na malutkim ogniu pod przykryciem. Następnie mocno podsmażamy pokrojone w plastry pieczarki i dorzucamy je do mięsa w razie potrzeby uzupełniamy wodę. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Gdy mięso jest już miękkawe dodajemy warzywa (bez ziemniaków), uzupełniamy wodę gdy warzywa są miękkawe dodajemy ziemniaki. Następnie( po ok.15 minutach), groszek ( bez zalewy), koncentrat pomidorowy oraz pokrojoną w paski paprykę. Doprawiamy solą, pieprzem, chilli. Zupka musi być lekko pikantna:) Najlepsza jest następnego dnia.:) Polecam. Smacznego
Wiatrak
Piateczka ;]
Walia