Sposób przygotowania:
zupa jarzynowa
Kości umyć, rozdrobnić, zalać zimną wodą i wygotować, wywar przecedzić.
Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, zalać wrzącą wodą, dodać ziele angielskie, i gotować.
Kapustę i fasolę umyć, oczyścić, opłukać, rozdrobnić, fasole dodać do warzyw i ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę.
Połączyć wywar z jarzyn z wywarem z kości. Do podgotowanych warzyw dodać kapustę, ziemniaki, posolić i ugotować.
Śmietanę rozmieszać z mąką, następnie rozprowadzić z niewielką ilością gorącej zupy, dodać do zupy, zagotować.
Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, zalać wrzącą wodą, dodać ziele angielskie, i gotować.
Kapustę i fasolę umyć, oczyścić, opłukać, rozdrobnić, fasole dodać do warzyw i ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę.
Połączyć wywar z jarzyn z wywarem z kości. Do podgotowanych warzyw dodać kapustę, ziemniaki, posolić i ugotować.
Śmietanę rozmieszać z mąką, następnie rozprowadzić z niewielką ilością gorącej zupy, dodać do zupy, zagotować.