paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zupa jarzynowa wiosenna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna, zdrowa i bardzo pożywna zupa na skrzydełkach kurczaka z fasolką szparagową, brokułem oraz ziemniakami

Zupa jarzynowa wiosenna

Składniki:

Zupa jarzynowa wiosenna

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa wiosenna
Skrzydełka kurczaka zalać woda i zagotować. Do gotujących się skrzydełek kurczaka dodać do smaku lubczyk i obrane pokrojone w kostkę warzywa marchew, ziemniaki, seler i cebulkę. Dodać również fasolkę szparagową pokrojoną na mniejsze kawałki.

Gotować do miękkości warzyw minut na małym ogniu. Pod koniec dodać oczyszczone i opłukane różyczki brokuła i gotować około 5 minut.