2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Zupa jarzynowa z indykiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jesienna aura za oknem sprawia że talerz zupy jest tym czego nam potrzeba. Ta na indyku jest delikatna w smaku i pożywna.

Zupa jarzynowa z indykiem

Składniki:

Zupa jarzynowa z indykiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z indykiem

ETAP 1:

Zupa jarzynowa z indykiem
mieso pokroić zalać wodą dodać pokrojone warzywa

Mięso opłukać pokroić w grubsze kawałki, włożyć do garnka, dodać pokrojone ziemniaki, zalać zimną wodą wsypać sól do smaku doprowadzić do wrzenia, i gotować na małym ogniu pod przykryciem.

Gdy zupa się gotuje obrać resztę warzyw, pokroić i dodać do garnka z mięsem.

Dodać ziele angielskie, oraz liść laurowy, wsypać groszek zielony, gotować na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.

ETAP 2:

Zupa jarzynowa z indykiem
pod koniec do zupy wsypać suchy makaron gotować

Gdy warzywa będą miękkie wsypać do zupy suchy makaron, gotować około 5 minut, doprawić do smaku.

ETAP 3:

Zupa jarzynowa z indykiem
po ugotowaniu posypać zupę natką podawać.

Na samym końcu posypać zupę posiekaną natką, rozlać na talerze i podawać.
Życzę smacznego!