Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa jarzynowa z mięsem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zamiast fasolki szparagowej do zupy można dodać zielony groszek.

Zupa jarzynowa z mięsem.

Składniki:

Zupa jarzynowa z mięsem.

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z mięsem.
Na patelni rozgrzać masło dodać posiekany czosnek i cebulę, zeszklić. Mięso umyć, osuszyć , pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mąką, zrumienić na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, wlać 5 szkl zimnej wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele i gotować około 30 minut. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w plasterki, dodać do mięsa. Fasolkę oczyścić, umyć, pokroić na kawałki, wsypać do zupy. Gotować około 15 minut. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do zupy wraz z cebulą i gotować jeszcze przez chwilę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Przed podaniem posypać zieleniną.