Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa jarzynowa z soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Zupa w stylu ‘co się nawinie’. Ale zdrowa i do tego smaczna :) Z warzywami i soczewicą, zabielona lekko śmietanką.

Zupa jarzynowa z soczewicą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowa z soczewicą

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z soczewicą
Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Seler naciowy umyć i posiekać drobno. Warzywa zalać wodą, dodać ziele, liść, pieprz, odrobinę soli i gotować. Kabaczka obrać, usunąć nasiona, pokroić miąższ w kostkę. Wrzucić do zupy. Następnie wsypać do zupy czerwoną soczewicę, zamieszać i gotować do miękkości warzyw. Wlać śmietankę, zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Zupa jarzynowa z soczewicą
Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Seler naciowy umyć i posiekać drobno. Warzywa zalać wodą, dodać ziele, liść, pieprz, odrobinę soli i gotować.
Zupa jarzynowa z soczewicą
Kabaczka obrać, usunąć nasiona, pokroić miąższ w kostkę. Wrzucić do zupy.
Zupa jarzynowa z soczewicą
Następnie wsypać do zupy czerwoną soczewicę, zamieszać i gotować do miękkości warzyw.
Zupa jarzynowa z soczewicą
Wlać śmietankę, zagotować. Doprawić solą i pieprzem.

Tagi:

soczewica