Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z cukinią
Kurczaka opłukać, włożyć do wody. Dodać listki, ziele, kostki bulionowe. Zagotować, zebrać szumowiny. Dodać grubo pokrojoną włoszczyznę i ząbki czosnku. Gotować ok. 20 minut. Dodać startego ogórka zielonego ze skórką, startą cukinie i ziemniaka pokrojonego w kostkę. Gotować aż ziemniaki będą prawie miękkie - 10- 15 minut. Dodać starte ogórki - ścierałam na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Gotować dalej ok. 10 minut. Zupę zdjąć z ognia. Doprawić sosem sojowym. Odlać 1 szklankę bulionu do miski, serek topiony rozgnieść widelcem - dodać do miski z bulionem, mieszać do momentu uzyskania kremowego, jednolitego koloru (bez grudek. Dodać łyżkę kwaśnej śmietany, wymieszać. Całość dodać do zupy. Wymieszać. Doprawić pieprzem, ewentualnie jeszcze sosem sojowym. Podawać z makaronem wonton.
skuter5
Czekoladka 2