Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa ze swojskim makaronem
Nóżki cielęce płuczę zalewam około 2 litrami wody, zagotowuję. Podczas gotowania dodaję ziele angielskie, wszystkie przyprawy według uznania i smaku.Nóżki gotuje do momentu, aż będą miękkie.Gdy nóżki się ugotują wyjmuje je a do wywaru, dodaję kalafior podzielony na małe cząstki, marchewkę w całości i związaną zieleninę, gotuje.Następnie gdy kalafior jest już miękki, wyjmuję zieleninę z zupy, a wlewam śmietanę, zagotowuję i odstawiam garnek.Na stolnicę wysypuję mąkę dodaje całe jajka, mleko, zagniatam ciasto. Jeśli ciasto jest bardzo twarde dodaję więcej mleka.Wyrobione ciasto, wałkuje cieniutko, pozostawiam by podeschło.Gdy ciasto podeschnie zwijam go w rulon i kroję drobno.Makaron gotuje w lekko posolonej wodzie.Po ugotowaniu makaron odsączam, nakładam na talerze i zalewam zupą.Życzę smacznego.