Sposób przygotowania:
Zupa kalarepowa z kukurydzą.
Porcję rosołową lub udko z kurczaka zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu, ząbek czosnku. Gotujemy razem ok 20 min. Wyjmujemy przyprawy i mięso. Do wywaru wsypujemy odsączoną kukurydzę z puszki, gotujemy kilka minut, następnie miksujemy. Kalarepy obieramy kroimy w paseczki lub też ścieramy na tartce o grubych oczkach. Obieramy marchew i kroimy w talarki, ziemniaki w kostkę i dodajemy wszystko do wywaru. Jeśli jest taka potrzeba doprawiamy zupę kostką rosołową lub maggi. Gotujemy razem na średnim ogniu, do miękkości ziemniaków. Zaprawiamy zupę łyżką maki i jogurtu naturalnego lub na 15 min przed końcem gotowania wsypujemy 3-4 łyżki kaszy manny. Na koniec dodajemy natkę pietruszki. Smacznego.