Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa pieczarkowo-brokułowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i pożywna zupa z dużą ilością warzyw oraz z pieczarkami podsmażonymi na oleju kokosowym. Mięso z ugotowanych skrzydełek można podzielić na kawałki i podawać w zupie.

Zupa pieczarkowo-brokułowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pieczarkowo-brokułowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowo-brokułowa
Oczyszczone skrzydełka zalewamy wodą, dodajemy sól, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do momentu, aż skrzydełka będą miękkie, następnie wyjmujemy je, a wywar przecedzamy przez sito.

Marchewkę i selera ścieramy na tarce o dużych oczkach, ziemniaki kroimy w kostkę. Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 15 minut.

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy pieczarki pokrojone w plasterki i podsmażamy je przez chwilę.

Dodajemy do zupy pieczarki oraz brokuły podzielone na różyczki. Gotujemy 5 minut. Doprawiamy zupę do smaku pieprzem.
Zupa pieczarkowo-brokułowa
Oczyszczone skrzydełka zalewamy wodą, dodajemy sól, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do momentu, aż skrzydełka będą miękkie, następnie wyjmujemy je, a wywar przecedzamy przez sito.
Zupa pieczarkowo-brokułowa
Marchewkę i selera ścieramy na tarce o dużych oczkach, ziemniaki kroimy w kostkę. Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 15 minut.
Zupa pieczarkowo-brokułowa
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy pieczarki pokrojone w plasterki i podsmażamy je przez chwilę.
Zupa pieczarkowo-brokułowa
Dodajemy do zupy pieczarki oraz brokuły podzielone na różyczki. Gotujemy 5 minut.