Sposób przygotowania:
Zupa - krem z korzenia pietruszki
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Cebula NIE MOŻE SIĘ PRZYPALIĆ, bo zupa będzie gorzka! Pietruszkę obrać, rozdrobnić, ziemniak i seler obrać, pokroić w duża kostkę, wrzucić do cebuli i zalać wodą równo z warzywami, a nawet centymetr ponad.
Dodać liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, ziarna pieprzu i sól i gotować aż warzywa będą miękkie (20 - 30 minut).
Wyjąć liść i ziele angielskie, zblendować na gładki krem i posypać obficie posiekana zielona pietruszką.
Dodać liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, ziarna pieprzu i sól i gotować aż warzywa będą miękkie (20 - 30 minut).
Wyjąć liść i ziele angielskie, zblendować na gładki krem i posypać obficie posiekana zielona pietruszką.