Sposób przygotowania:
Zupa krem z zielonego groszku z truflami
Groszek rozmrażamy. Czosnek i cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. W garnuszku podgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek i ciągle mieszając podsmażamy przez 60-90 sekund. Dodajemy groszek, wlewamy wyraz warzywny i gotujemy do chwili aż groszek będzie miękki (około 2 minut). Dodajemy suszone pomidory z czosnkiem i czarnuszką oraz chili. Miksujemy na gładki krem. Zupę doprawiamy solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i dokładnie mieszamy (kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, uprzednio przelewając ją gorącą wodą). Gorącą zupę nalewamy na talerze i posypujemy startą na tarce czarną truflą. Trufle są bardzo aromatyczne, dlatego należy ich dodać tylko trochę, aby nie zdominowały za bardzo smaku zupy, a tylko nadały jej nieco eksluzywny aromat.