monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Zupa marchwiowo –selerowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna ,pożywna i lekka zupa z wyraźnym posmakiem selera,zabielona śmietaną .Prosta i szybka w przygotowaniu.

Zupa marchwiowo –selerowa

Składniki:

Zupa marchwiowo –selerowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa marchwiowo –selerowa
Do garnka wkładamy porcję rosołową ,selera pokrojonego w duże kawałki ,jedną marchew wrzucamy do garnka pokrojoną w duże kawałki. Drugą kroimy w kosteczkę razem z ziemniakami i liściem laurowym ,zielem angielskim dokładamy do rondelka. Gotujemy zbierając powstałe szumowiny .Gdy warzywa będą miękkie –duże kawałki wyjmujemy dodajemy chochelkę wywaru i miksujemy blenderem na krem. Wlewamy powrotem do garnka doprawiamy przyprawą uniwersalną i zabielamy śmietaną.