Sposób przygotowania:
Zupa mega śmieciówka z kapustą kiszoną:)
Kapustę drobno posiekać. Przepłukać na sicie i przełożyć do miski. Pietruszkę obrać, umyć, osuszyć i pokroić w półplasterki. Umytą cukinię pokroić w kostkę średniej wielkości. Pora pokroić w cienkie plasterki i opłukać na sicie. Selera pokroić w kostkę średniej wielkości. Marchew obrać, umyć i zatrzeć na dużych oczkach. dodać do reszty składników. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w mała kosteczkę. Wszystkie warzywa przełożyć do dużego garnka zalać półtorej litrem zimnej wody, wsypać sól, dodać listek i ziele angielskie. Gotować do miękkości składników. W między czasie kapustkę kiszoną posiekać drobno i wrzucić na roztopione masło i smażyć około 7-8 minut. Gdy składniki w garnku będą na wpół miękkie dodać podsmażona kapustę ( jeśli zrobimy to wcześniej kwas z kapusty nie pozwoli na ugotowanie pozostałych składników). Gotować jeszcze około 15 minut. W między czasie do zupy dodać pokrojoną w małą kostkę kiełbasę. Koncentrat rozprowadzić w chochli wywaru z zupy i dodać bazylię. Dokładnie wymieszać, dolać do zupy. Zagotować. Podawać gorące z pieczywem. Smacznego!