zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Zupa meksykańska wg Zub3ra

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa z wieloma warzywami oraz z mięsem mielonym. Bardzo rozgrzewająca, smaczna zupa, która jest prosta w przygotowaniu.

Zupa meksykańska wg Zub3ra Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa meksykańska wg Zub3ra

 

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska wg Zub3ra
Mięso mielone doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostro. Dokładnie mieszamy. Na niewielkiej ilości oliwy smażymy mięso, co jakiś czas mieszając. Odparowujemy z nadmiaru wody. Warzywa myjemy i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Obraną cebulę i czosnek siekamy. Paprykę kroimy w kostkę. Warzywa z puszki odcedzamy (oprócz pomidorów). Cebulę z czosnkiem szklimy na oliwię. Dodajemy paprykę. Następnie wlewamy bulion i pomidory, kukurydzę i fasolę. Przyprawiamy do smaku i zagotowujemy. Na koniec dodajemy przesmażone mięso. Gotujemy ok 15 - 20 minut na wolnym ogniu. Smacznego!
Zupa meksykańska wg Zub3ra
Mięso mielone doprawiamy do smaku i mieszamy.
Zupa meksykańska wg Zub3ra
Mięso smażymy na niewielkiej ilości oliwy.
Zupa meksykańska wg Zub3ra
Warzywa oczyszczamy, myjemy i kroimy w kostkę.
Zupa meksykańska wg Zub3ra
Warzywa lekko smażymy i dodajemy pozostałe składniki.

Tagi:

mięso