ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Zupa mięsno - kapuściana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Treściwa zupa na duży głód.

Zupa mięsno - kapuściana

Składniki:

Zupa mięsno - kapuściana

 

Sposób przygotowania:

Zupa mięsno - kapuściana
Mięso mielone rozdrabniamy na kawałki gotujemy w 2,5 l osolonej wody. Marchew, pietruszkę oraz seler myjemy i ścieramy na tarce. Kapustę szatkujemy, cebulę obieramy,kroimy w pióra. Wszystko to wkładamy do gotującego się mięsa i gotujemy przez około 20 minut. Ziemniaki obieramy, kroimy na kostkę i gotujemy w zupie. Masło roztapiamy w rondelku, dosypujemy mąki, zasmażamy przez chwilę, ciągle mieszając, taką zasmażką doprawiamy zupę, gotujemy ją przez chwilę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem a na koniec dodajemy roztarty czosnek. Smacznego.

Tagi:

mięso