buciol78

buciol78

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Zupa ogórkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

w nieco innym wydaniu.Polecam.

Zupa ogórkowa

Składniki:

Zupa ogórkowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa
Do garnka wlewamy 3L.wody.Wrzucamy porcję rosołową,liść,ziele ang.Gotujemy wywar ok40min.W między czasie warzywa płuczemy,obieramy i kroimy w ukośne plasterki.Cebulę kroimy w piórka i wraz z pokrojonymi w plastry ogórkami podsmażamy na maśle ok.5min.na średnim ogniu.Z wywaru wyjmujemy wkład i wrzucamy pokrojone warzywa.Gotujemy do miękkości a następnie wrzucamy podsmażone ogórki.Całość doprawiamy do smaku i podgotowujemy jeszcze ok.10min.Koperek siekamy,dodajemy do zupy.SMACZNEGO.

Tagi:

ogórki