suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Zupa ogórkowa na kości wędzonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dziś na obiad polecam zupę ogórkową na kości wędzonej.

Zupa ogórkowa na kości wędzonej

Składniki:

Zupa ogórkowa na kości wędzonej

 

  • kość wędzona;
  • ok 15-20 dag przecieru ogórkowego;
  • 1 mała marchewka;
  • kawałek pietruszki korzeń;
  • kawałek selera korzeń;
  • 3-4 średniej wielkości ziemniaki;
  • kawałek pora;
  • kawałek kapusty włoskiej;
  • natka pietruszki,
  • lubczyk;
  • koperek;
  • sól, pieprz, vegeta, czubryca zielona;
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego;
  • 1 łyżka mleka

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa na kości wędzonej
Kość wędzoną obgotowujemy, wylewamy wodę, ponownie zalewamy zimna wodą i gotujemy, gdy woda zacznie wrzeć wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa i gotujemy całość przez ok 30 min (do miękkości warzyw), następnie dodajemy przecier ogórkowy, doprawiamy solą, pieprzem, vegetą, czubrycą. Odstawiamy z ognia i zaprawiamy jogurtem wymieszanym z mlekiem. Przed podaniem posypujemy natka pietruszki i koperku.

Tagi:

ogórki