Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa na żeberkach
Mięso umyj, zalej zimną wodą. Dodaj pora, obraną marchewkę, selera i pietruszkę. Wrzuć pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy i dopraw do smaku vegetą i solą. Gotuj do miękkości mięsa.
Warzywa i mięso wyjmij z zupy.Marchewkę pokrój w pół plastry, ziemniaki pokrój w kostkę i dodaj do zupy, gotuj do miękkości warzyw.
Ogórki pokrój w pół plastry i dodaj do zupy, gotuj ok.5 min.. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę i usmaż na łyżce masła. Dodaj do zupy.
Zupę zagęść mąką rozrobioną z wodą, dodaj śmietanę. Dopraw do smaku pieprzem ,solą , vegetą i przyprawą maggi. Dodaj posiekany koper.
Warzywa i mięso wyjmij z zupy.Marchewkę pokrój w pół plastry, ziemniaki pokrój w kostkę i dodaj do zupy, gotuj do miękkości warzyw.
Ogórki pokrój w pół plastry i dodaj do zupy, gotuj ok.5 min.. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę i usmaż na łyżce masła. Dodaj do zupy.
Zupę zagęść mąką rozrobioną z wodą, dodaj śmietanę. Dopraw do smaku pieprzem ,solą , vegetą i przyprawą maggi. Dodaj posiekany koper.