Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa Nati1.28
Mięso umyć i oczyścić, włożyć do garnka , zalać zimną wodą , dodać sól, kostkę rosołową i ugotować.Ziemniaki obrać , umyć i pokroić w średnią kostkę.Włoszczyznę obrać i umyć. Marchewkę , seler i pietruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach, por drobno pokroić. Gdy mięso będzie już miękkie , wyciągnąć , usunąć z niego kości , pokroić i dodać do zupy wraz z utartymi warzywami , kiedy warzywa będą już miękkie dodać do zupy ziemniaki. Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach, następnie podsmażyć na margarynie. Gdy ziemniaki będą na pół miękkie , ogórki dodać do zupy. Pogotować, w razie potrzeby doprawić solą, maggi, wodą od ogórków jeśli wolimy kwaśniejszą zupkę. Nalać do szklanki śmietankę , stopniowo dodawać do niej po łyżeczce zupy , cały czas mieszając by nam się śmietanka nie zważyła , następnie wlać do garnka z zupą.