p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Zupa ogórkowa z małosolnych ogórków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ogórki małosolne doskonale nadają się do zupy

Zupa ogórkowa z małosolnych ogórków Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa ogórkowa z małosolnych ogórków

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z małosolnych ogórków
1 litr wody zagotować, dodać szponder wołowy, ziele angielskie, liść laurowy i 2 łyżki warzylionu. Gotować do pół miękkości wołowiny. Kartofle obrać ze skórki, pokroić w kostkę, ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Dodać do zupy, gotować aż wszystko będzie miękkie, na koniec dodać śmietanę, nie gotować. Doprawić pieprzem.
Zupa ogórkowa z małosolnych ogórków
Etap 1
Zupa ogórkowa z małosolnych ogórków
Etap 2
Zupa ogórkowa z małosolnych ogórków
Etap 3

Tagi:

ogórki