Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowo ogórkowa
Do garnka wkładamy kawałek żeberka, wlewamy wodę i dodajemy liście i ziela. Mięso gotujemy na małym ogniu do miękkości. Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dodajemy do ugotowanego mięsa. Zupę przyprawiamy solą i chwilę gotujemy. W tym czasie ogórki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dodajemy do zupy, delikatnie mieszamy. Następnie wlewamy sok pomidorowy i zwiększając gaz czekamy, aż zupa zagotuje się. Wówczas przyciszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 2 minuty. W kubeczku mieszamy śmietanę z odrobiną wody i zabielamy naszą zupę pomidorowo ogórkową. Gotujemy jeszcze przez 3 minuty co jakiś czas mieszając. Na końcu zupę przyprawiamy pieprzem. Osobno gotujemy woreczek ryżu według przepisu na opakowaniu. Ugotowany przekładamy do zupy dokładnie mieszając.