Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo pożywna, rozgrzewająca zupa fasolowa, podana z kawałkami ugotowanego mięsa, idealna na chłodne dni.

Zupa fasolowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa fasolowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa
Dokładnie wypłukaną fasolę wrzucamy do garnka, dodajemy 5 szklanej zimnej wody i zostawiamy na 12 godzin do namoczenia. Później dolewamy jeszcze 1/2 litra wody i gotujemy półtorej godzimy. Solimy na 10 minut przed końcem gotowania.

Gotujemy wywar z mięsa przez 1,5 godziny z dodatkiem soli, ziela angielskiego oraz liści laurowych. Następnie do wywary dodajemy fasolę razem z wodą. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, pietruszkę i marchewkę. Gotujemy 30 minut. Dodajemy majeranek, gotujemy 10 minut. Doprawiamy zupę świeżo zmielonym pieprzem i wrzucamy do niej kawałki ugotowanego mięsa.
Zupa fasolowa
Dokładnie wypłukaną fasolę wrzucamy do garnka, dodajemy 5 szklanej zimnej wody i zostawiamy na 12 godzin do namoczenia.
Zupa fasolowa
Gotujemy wywar z mięsa przez 1,5 godziny z dodatkiem soli, ziela angielskiego oraz liści laurowych.
Zupa fasolowa
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, pietruszkę i marchewkę. Gotujemy 30 minut.
Zupa fasolowa
Gotujemy 30 minut. Dodajemy majeranek, gotujemy 10 minut.