Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Zupa ogórkowa z wkładką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa z wkładką to posiłek który syci na dłużej.

Zupa ogórkowa z wkładką. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa ogórkowa z wkładką.

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z wkładką.
Mięso płuczemy, dzielimy na porcje. Zalewamy zimną wodą, dodajemy liść laurowy i warzywa i gotujemy na wolnym ogniu. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki ścieramy na tarce o małych oczkach. Gdy mięso jest już w połowie miękkie dodajemy ziemniaki i odrobinę soli. Gotujemy aż ziemniaki zmiękną, wtedy dodajemy majeranek i doprawiamy ostatecznie solą i pieprzem. Zabielamy na talerzu według upodobań smakowych śmietaną lub jogurtem.
Zupa ogórkowa z wkładką.
Do prawie miękkiego mięsa dodajemy pokrojone ziemniaki.
Zupa ogórkowa z wkładką.
Ogórki ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

Tagi:

szynka ogórki