motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa paprykowo-ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa na wywarze warzywnym z papryką i ogórkiem

Zupa paprykowo-ogórkowa

Składniki:

Zupa paprykowo-ogórkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowo-ogórkowa
Marchewkę, seler i pietruszkę obieramy myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte jarzyny dajemy do garnka razem z zielem angielskim i liściem laurowym i zalewamy 1 litrem wody. Następnie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem aż jarzyny będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy starte na grubych oczkach kiszone ogórki i pokrojoną w paseczki paprykę. Na koniec zabielamy mąką i doprawiamy solą i pieprzem