Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa
Skrzydełka bardzo dokładnie umyć i włożyć do garnka zalać wodą dodać obraną i pokrojoną marchew, pietruszkę i seler. Gotować na małym ogniu około 20 minut.
Pieczarki obrać ze skóry i pokroić w kostkę, na patelni rozgrzać masło i dodać pieczarki oraz drobno pokrojoną cebulę smażyć około 15 minut. Dodać do zupy gotować około 20 minut i doprawić do smaku . Śmietanę rozmieszać z odrobiną zupy i dodać do całości.
Zagotować.
Pieczarki obrać ze skóry i pokroić w kostkę, na patelni rozgrzać masło i dodać pieczarki oraz drobno pokrojoną cebulę smażyć około 15 minut. Dodać do zupy gotować około 20 minut i doprawić do smaku . Śmietanę rozmieszać z odrobiną zupy i dodać do całości.
Zagotować.