anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Z pieczarek można zrobić naprawdę dobrą zupę ja uwielbiam podsmażyć pieczarki na maśle przed dodaniem.do.wywaru.

Zupa pieczarkowa

Składniki:

Zupa pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa
Skrzydełka bardzo dokładnie umyć i włożyć do garnka zalać wodą dodać obraną i pokrojoną marchew, pietruszkę i seler. Gotować na małym ogniu około 20 minut.

Pieczarki obrać ze skóry i pokroić w kostkę, na patelni rozgrzać masło i dodać pieczarki oraz drobno pokrojoną cebulę smażyć około 15 minut. Dodać do zupy gotować około 20 minut i doprawić do smaku . Śmietanę rozmieszać z odrobiną zupy i dodać do całości.

Zagotować.