Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa 2Obraną, opłukaną włoszczyznę zalać w garnku 1,5 l wrzątku i gotować 20 minut. W tym czasie obrać i pokrajać w plasterki pieczarki, nastepnie włożyć je do rondla z tłuszczem, w którym została zeszklona cebulka, posolić, dodać odrobinę pieprzu i dusić razem 15 minut nie odarowując soku z pieczarek. Z wywaru wyjąć włoszczyznę, dodać pokrajane w kostkę ziemniaki i pieczarki z cebulą, gotować 10 minut. Zupę pieczarkową zaprawić mąką z mlekiem, a po zagotowaniu i odstawieniu z ognia wlać do niej śmietanę. Zupę pieczarkową podawać z dodatkiem zieleniny.
Gość
Gość
Gość
Magdusia1312
Gość
hehe sorry pomylilam pzrepisy xD
PaniAnia
aasiuleczkaa
Robiłam wszystko według przepisu, dałam nawet więcej pieczarek niż w przepisie a zupa wyszła mi jakaś taka mało aromatyczna, rozwodniona. Dopiero po dodaniu dwóch torebek zupy pieczarkowej Amino jest ok :)
Wokalista
Jcha24
MNIAM!