szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Zupa pieczarkowa na szybko

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybka zupa kiedy nie mamy nic konkretnego w lodówce.

Zupa pieczarkowa na szybko Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa pieczarkowa na szybko

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa na szybko
Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i podsmażamy pokronjone warzywa. Podsmażone warzywa przekłądamy do garnka, a na patelnie wrzucamy na 3 minuty obrane i pokrojone w plasterki pieczarki. Pieczarki przekłądamy do reszty warzyw, dodajemy lisc laurowy, doprawiamy solą i pieprzem i zalewamy 2 szklankami wody. Gotujemy ok 20 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zupę nalewamy do talerzy, do każdego dodajemy łyżkę jogurtu. Posypujemy koperkiem.
Zupa pieczarkowa na szybko
Kilka pieczarek, cebula, pietruszka i marchewka to podstawowe składniki.
Zupa pieczarkowa na szybko
Warzywa obieramy i kroimy drobno, a pieczarki w plasterki.