madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Zupa pieczarkowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zazwyczaj zupę pieczarkową podaje się jako krem tutaj wersja podobna do jarzynowej z dodatkiem makaronu nawet fajnie wyszła.

Zupa pieczarkowa z makaronem

Składniki:

Zupa pieczarkowa z makaronem

 

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z makaronem

Pieczarki

Zupa pieczarkowa z makaronem
Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy

Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy razem z cebulą pokrojoną w kostkę posypane sola i pieprzem

Gotowanie

Zupa pieczarkowa z makaronem
Pieczarki gotujemy w rosole aż będa miękkie

Pieczarki po podsmażeniu przekładamy do garnka zalewamy rosołem i dodajemy kostkę rosołową. Całość gotujemy aż pieczarki będą miękkie. Wtedy dodajemy osobno ugotowane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Następnie zagęszczamy zawiesiną z mąki pszennej wymieszanej z wodą. Dodajemy śmietanę oraz posiekana natkę pietruszki,a także ugotowany makaron. Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem