Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Zupa-pizza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepis leży u mnie od lat na pożółkłej kartce, ale znam go na pamięć, bo zupka jest wspaniała!

Zupa-pizza

Składniki:

Zupa-pizza

 

Sposób przygotowania:

Zupa-pizza
Mięso mielone bądź pokrojoną w kostkę pierś kurczaka smażymy, przerzucamy do garnka. Dodajemy pokrojone i podsmażone pieczarki. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i również wrzucamy do garnka. Serki topione roztapiamy w ciepłym mleku, łączymy ze słodką śmietaną, zagotowujemy mieszając i dodajemy do garnka z pozostałymi składnikami. Mieszamy i zagotowujemy całość. Jeśli będzie za gęste, wystarczy dolać mleka. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką, bazylią i rozmarynem... :)