Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z królika z pulpetami
Przodek, obraną włoszczyznę oraz liść laurowy zalać w garnku dwoma litrami osolonej wody i ugotować. Wywar odcedzić. Mięso oddzielić od kości i przepuścić przez maszynkę. Dodać jajo, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Z masy mięsnej uformować małe kuleczki i włożyć do gotującej się osolonej wody. Gdy pulpety wypłyną, wyjąć je łyżką cedzakową i przełożyć na talerz. Cebulę posiekać i podsmażyć na tłuszczu. Wywar zagotować, dodać cebulę, koncentrat i gotować 5 minut. Doprawić pieprzem i papryką. Do głębokich talerzy włożyć po kilka pulpetów, 1-2 łyżki ugotowanego makaronu, zalać gorącą zupą, posypać posiekaną zieleniną.